Ambu® KÉZI LÉLEGEZTETŐK, lélegeztető ballonok

Mark IV felnőtt lélegeztető ballon transzparens szilikon maszkkal, reservoir-ral

Az Ambu Mark IV lélegeztető ballont egyutas szeleppel felnőttek és kb. 15 kg-nál nehezebb gyermekek lélegeztetésére tervezték. Az eredeti Ambu duplafalú konstrukciós elven alapul. A lélegeztető egy kézzel történő működtetése esetén a rugalmas külső borítás megakadályozza, hogy a nyomás a légutakban 70 mbar (vízcm) fölé emelkedjen. A lélegeztető 30 mm-es csatlakozójával közvetlenül kapcsolható az Ambu PEEP szelephez.
Egyedülálló újdonság:
●  100%-ban latex mentes
●  Teljes egészében autoklávozható a reservoir-t is beleértve
●  Új fogantyújának köszönhetően a kéz elfáradása nélkül hosszú ideig működtethető
●  Páciensszelepének kimeneti csonkja is körbeforgatható
●  A rajta található névtáblával személyessé tehető

Mark IV Baby lélegeztető ballon,
reservoir-csővel, nyomáshatárolóval, maszkkal

Gyermek páciensek lélegeztetésére alkalmas 4-5 éves korig (20kg). Az Ambu Mark IV Baby lélegeztető ballont egyutas szeleppel kb. 15 kg-nál könnyebb gyermekek és csecsemők lélegeztetésére tervezték. Az eredeti Ambu duplafalú konstrukciós elven alapul. A lélegeztető egy kézzel történő működtetése esetén a rugalmas külső borítás megakadályozza, hogy a nyomás a légutakban 40 vízcm fölé emelkedjen. A lélegeztető 30 mm-es csatlakozójával közvetlenül kapcsolható az Ambu PEEP szelephez.
Egyedülálló újdonság:
●  100%-ban latex mentes
●  Teljes egészében autoklávozható 134oC-ig
a reservoirt is beleértve
●  A rajta található névtáblával személyessé tehető.
●  Egyedülálló nyomáshatárolós páciensszeleppel
360°-ban elforgatható kimeneti csonkkal.
●  Szükség esetén a nyomáshatárolás kiiktatható.
●  Manométer kimenettel (egyszerhasználatos
manométer csatlakoztatható).
●  A szelephez közvetlenül csatlakoztatható
az Ambu PEEP-szelep.
●  Zárt és nyitott reservoir is választható
●  Kiiktatható nyomáshatároló szelepe védi a
csecsemők, kisdedek tüdejét

Szilikon és Szilikon PLUS
lélegeztető ballonok

 Az érdes felszín és az egyedi kialakítású kézpánt még hosszan tartó lélegeztetés esetén is kényelmes, ugyanakkor erős fogást biztosít, a kéz elfáradása nélkül (az újszülött ballonon nincs kézpánt). Az Ambu Szilikon ballon kapható Szilikon PLUS változatban is. A PLUS egy hagyományos típusú szilikon ballon Mark IV bemeneti szeleppel és Mark IV oxigén-reservoir-ral, így teljes egészében autoklávozható. A lélegeztető ballon áttetsző, lehetővé téve a beteg állapotának vizuális megfigyelését. A csecsemő és a gyermek változatot a beteg biztonsága érdekében nyomáshatároló szeleppel látták el.
Az Ambu Szilikon (és Szilikon PLUS) többszörhasználatos, kézi lélegeztetésre szolgáló ballon háromféle méretben kapható:
●  újszülöttek részére (10 kg testsúly alatt)
●  csecsemők / gyermekek részére (10-30 kg testsúly között)
●  felnőttek részére (kb. 30 kg testsúly felett)

SPUR II egyszerhasználatos lélegeztető ballonok

A ballon nyomásra érzékeny, minimális mechanikai ellenállás jellemzi. Optimális térfogat-teljesítményt biztosít és alakja tökéletesen visszatér eredeti formájára. Egyedülálló páciens szeleppel rendelkezik. Kézpánttal és SafeGrip™ felülettel látták el, így fogása biztonságos. Gyógyszeradagoló csonkján keresztül gyorsan, a ballon endotracheális tubusról való levétele nélkül, adható be gyógyszer. Minden Ambu SPUR II lélegeztető ballon a megfelelő maszkokkal és tartozékokkal újrazárható, műanyag zacskóban kapható. A csomagolás színkódolt, így a méret gyorsan meghatározható.
Az Ambu SPUR II egyszerhasználatos, kézi lélegeztetésre szolgáló ballon háromféle méretben kapható:
●  újszülöttek részére (10 kg testsúly alatt)
●  csecsemők / gyermekek részére (10-30 kg testsúly között)
●  felnőttek részére (kb. 30 kg testsúly felett)

Ovál lélegeztető ballonok

Egyedülálló újdonság:
●  100%-ban latex mentes
●  Teljes egészében autoklávozható 134oC-ig a reservoir nélkül
●  Egyedülálló nyomáshatárolós páciensszeleppel, 360°-ban elforgatható kimeneti csonkkal.
●  Szükség esetén a nyomáshatárolás kiiktatható.
●  Manométer kimenettel (egyszerhasználatos manométer csatlakoztatható).
●  A szelephez közvetlenül csatlakoztatható az Ambu PEEP-szelep.
●  Kiiktatható nyomáshatároló szelepe védi a csecsemők, kisdedek tüdejét
Az érdes felszín és az egyedi kialakítású kézpánt kényelmes, ugyanakkor erős fogást biztosít és hatékony lélegeztetést tesz lehetővé még hosszan tartó lélegeztetés esetén is, a kéz elfáradása nélkül.
O-Two_kezi-automata-lelegezteto

O-TWO CAREvent kézi automata
hordozható lélegeztető

Sürgősségi lélegeztetéshez és szállításhoz ajánlott. Könnyű, egyszerű használat jellemzi.
Lélegeztetési módok: SIMV, kézi, automatikus, spontán, CPR funkció

 

 


GÉPI LÉLEGEZTETŐK

Zoll Eagle II

Zoll Eagle II mobil lélegeztető gép

Intenzív osztályokra, sürgősségi osztályokra és intrahospitális szállításra tervezték.
A segítségével 5 kg feletti páciensek lélegeztethetők a készülék (gyermekek és felnőttek egyaránt). SmartHelp kijelzővel, Massimo SET technológiával van ellátva, pulzoximetria és pulzus mérés. A súlya 4,31 kg és 10 órás működésre képes.

 

 

O-Two_gepi-lelegeztetok

O-TWO transzport lélegeztetőgépek

A lélegeztető gép a páciens újraélesztése és szállítása esetén is használható prehospitális és hospitális környezetben egyaránt.
Egy képernyővel és 1 kezelőgombbal rendelkezik, így egyszerű, könnyű használatot biztosít, ezáltal meggyorsítva a lélegeztetés megkezdését.
Oxigénpalackhoz csatlakoztatva működik. Csecsemő, gyermek és felnőtt ellátására is alkalmas. A kijelzője nappali és éjszakai üzemmódba is állítható. A lélegeztető egy előre beállítható programmal rendelkezik gyors beavatkozás esetére, ahol csak a páciens paramétereit kell beállítani és megkezdődhet a lélegeztetés.
A páciens állapotában bekövetkezett változásokról vizuális-és hangjelzést is ad.
Súlya mindössze 2,4 kg akkumulátorral együtt.
Az akkumulátor 18 órás működést biztosít.

 


MASZKOK

maszkok_egyszerhaszn

Egyszerhasználatos arcmaszk

Az arcmaszk a hüvelykujj-támasza kényelmesen fogást biztosít. A puha, anatómiailag formált és levegővel töltött párnának köszönhetően a maszk szorosan az archoz illeszthető.
Mivel egyszer használatos, nem vesz el időt a tisztítás, sterilizálás, a fertőtlenítés. Az esetleges keresztfertőzések kockázata megszűnik. Az újszülött- és a csecsemő méretek kivételével minden változaton színes pántrögzítő gyűrű található, így egy pánttal könnyen a fejhez rögzíthető. A rögzítő gyűrű könnyen eltávolítható, ha nincs rá szükség.
Méretek:
●  6-os, felnőtt, piros pántrögzítő gyűrűvel
●  5-ös, közepes felnőtt, kék pántrögzítő gyűrűvel
●  4-es, kis felnőtt / gyerek, fehér pántrögzítő gyűrűvel
●  1-es, kis gyerek
●  0-s, csecsemő
●  00-s, újszülött

maszkok_ultraseal

UltraSeal anesztéziás maszk

Az Ambu UltraSeal egy anatómiailag pontos, eldobható arcmaszk, melyet kifejezetten aneszteziológiai osztályok számára terveztek. 00-ás koraszülött és 6-os nagy felnőtt közötti terjedelemben, 7 különböző méretben, teljes méretsorban kapható. A 00-ás koraszülött méret kivételével, melynek csak felfújó szelepes változata létezik, minden méretben lehetséges felfújó szelepes és anélküli változat. A 00-ás koraszülött maszk alakja kerek, a 0-ás pedig létezik mind kerek mind anatómiailag formált alakban. 1-2-es gyermek mérettől 6-os nagy felnőtt méretig a maszkok alakja az arc anatómiáját követi.
● Nagyon puha, anatómiailag formált párna, mely szoros illeszkedést tesz lehetővé, minimális nyomásnál
● Rugalmas dóm
● A különböző kézméreteknek megfelelő alak
● Átlátszó, így a páciens állapota könnyen ellenőrizhető
● 2-3-astól 6-os méretig átlátszó pántrögzítő gyűrűvel, mely könnyen eltávolítható, amennyiben nem lenne rá szükség
● Egyszerhasználatos, így minimálisra csökken a keresztfertőzés kockázata
● Minden méret egyedileg csomagolt, átlátszó, könnyen nyitható tasakban
● Színkód a maszk címkéjén, így a méret gyorsan és könnyen beazonosítható
● Nem steril

Szilikon arcmaszkok

A latexmentes és többször használatos Ambu Szilikon arcmaszkokat kézi- és gépi lélegeztetéshez fejlesztették ki. Az arcmaszk átlátszó anyaga lehetővé teszi a páciens állapotának ellenőrzését (látható pl. vérzés, hányás, spontán légzés). Ez az arcmaszk ideális megoldás ott, ahol a gazdaságosság a legfőbb szempont. Autoklávozható 134°C-on.
Méretek: 0; 1; 2; 3; 4; 5

maszkok_transzp_szilikon

Transzparens Szilikon arcmaszkok

A felfújható gumiperemmel rendelkező Transzparens Szilikon arcmaszkok kézi- és gépi lélegeztetésre egyaránt alkalmasak. A Transzparens arcmaszkok párnája 100%-ban latexmentes. A 0-s méretű, lyukas Transzparens Szilikon arcmaszk megakadályozza, hogy a nyomás kb. 40 cmH2O fölé emelkedjen, így a 15 kg (3 éves kor) alatti gyermekek is biztonságosan lélegeztethetők felnőtt ballonnal. Az Ambu Transzparens Szilikon arcmaszkok hosszú élettartamúak és újrafelhasználhatóak, 134°C-on autoklávozhatók.
Méretek: OA; 0; 0 (lyukkal); 2; 3/4; 5; 6

maszkok_transzparens

Transzparens arcmaszkok

A felfújható gumiperemmel rendelkező Transzparens arcmaszkok kézi- és gépi lélegeztetésre egyaránt alkalmasak. A Transzparens arcmaszkok párnája 100%-ban természetes latexból készül, ezért ideálisan használhatók toxikus környezetben történő kézi lélegeztetéshez is (pl. tűzesetek vagy vegyi balesetek). A Transzparens arcmaszkok 121°C-on autoklávozhatók, azaz újrafelhasználhatók.
Méretek: OA; 0; 0 (lyukkal); 2; 3/4; 5

maszkok_rescue

ResCue maszk

Az Ambu ResCue maszkot a biztonságos lélegeztetéshez fejlesztették ki. Bármilyen életkorú páciensen alkalmazható, valamint ballonnal is használható. A maszk megvédi használóját a fertőzésektől.

maszkok_lifekey

LifeKey

Az Ambu LifeKey egy fóliamaszk, mely egymembrános szeleppel segít elkerülni a közvetlen kapcsolatot a páciens szájával, orrával és arcával, így megvéd a fertőzésektől és hozzájárul az életmentés azonnali megkezdéséhez. Használható mind felnőtt, mind gyermek páciensek ellátására. A LifeKey kis mérete folytán mindig magunkkal vihető, elfér a kulcscsomón, egy zsebben vagy az elsősegélynyújtó csomagban. Egy, a fül mögé beakasztható rugalmas zsinór segítségével a maszk a megfelelő helyen tartható, nem csúszik el.

SZELEPEK

szelep_peep20

PEEP 20 – többször használható szelep

Az Ambu PEEP-szelepek használhatók lélegeztetőballonokhoz, lélegeztetőgépekhez, CPAP rendszerekhez. 19/22 és 30 mm csatlakozóval. Az Ambu PEEP szelep közvetlenül az Ambu lélegeztető páciens szelepéhez csatlakoztatható. Nincs szükség egyéb csatlakozóra. Az Ambu PEEP-szelepekkel történő lélegeztetés egyedülálló ellenállási jellegzetességeket eredményez. 1,5 és 20 H2Ocm közötti értékre állítható be. 134 °C-on autoklávozható.

szelep_peep10

PEEP 10 – többször használható szelep

Az Ambu PEEP-szelepek használhatók lélegeztetőballonokhoz, lélegeztetőgépekhez. 18 és 30 mm-es csatlakozóval. Az Ambu PEEP szelep közvetlenül az Ambu lélegeztető páciens szelepéhez csatlakoztatható. Nincs szükség egyéb csatlakozóra. Az Ambu PEEP-szelepekkel történő lélegeztetés egyedülálló ellenállási jellegzetességeket eredményez. 0 és 10 H2Ocm közötti értékre állítható be. 134 °C-on autoklávozható.

szelep_peep20_1x

PEEP 20 – egyszer használható szelep

Az Ambu PEEP-szelepek használhatók lélegeztetőballonokhoz, lélegeztetőgépekhez. 22/30 mm-es csatlakozóval. Az Ambu PEEP szelep közvetlenül az Ambu lélegeztető páciens szelepéhez csatlakoztatható. Nincs szükség egyéb csatlakozóra. Az Ambu PEEP-szelepekkel történő lélegeztetés egyedülálló ellenállási jellegzetességeket eredményez. 1,5 és 20 H2Ocm közötti értékre állítható be. 22 mm átmérőjű adapterrel csatlakoztatható újszülött ballonhoz is.


szelep_leguti_nyomasmero

Légúti nyomásmérő

A páciens légúti nyomásának ellenőrzésére. Csatlakoztatható Ambu vagy más gyártmányú lélegeztető ballonokra, CPAP maszkokra vagy lélegeztető körökre.
●  Kis mérete miatt nem akadályozza a páciens arcának megfigyelését
●  Latex és PVCmentes
●  Mérési tartomány: 0-60 H2Ocm

szelep_egyutas

Egyutas páciens szelepek

Az egymembrános szelep jellemzői: nincs mérhető át- és visszaszivárgás, nagyon alacsony belégzési és kilégzési ellenállás.

További részletes információért kérjük, keresse fel cégünket a megadott elérhetőségeken!