bejarat.png

Szombathelyi az újraélesztési rekord!

Sikerült a szombathelyi önkormányzat által június 2-12. között, a „Szombathely, a Segítés Városa” elnevezésű program keretében rendezett újraélesztési rekordkísérletet. A csúcsdöntésben 2147(!!!) ember vett részt.

2.jpg

A város Fő terén 10 nappal ezelőtt kezdett rekordkísérletről ITT már olvashattak és azt is megtudhatták, hogy a Frisss Média kollektívája is jelen volt a 240 órán át tartó reanimációs gyakorlaton, melynek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet az újraélesztés fontosságára.

A rekordkísérletet az önkormányzat több mint 100 csapat részvételével valósította meg. A csapatokat szombathelyi intézmények, üzemek, iskolák, baráti társaságok delegálták a közös cél, az újraélesztés maratoni rekordjának felállítása érdekében.

1.jpg

Új oktatási központokkal bővült a Pécsi Tudományegyetem

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szimulációs Oktatási Központjának – azaz ahogy a hallgatók és oktatók hívják, Medi Skills Lab – megvalósítása 2012-ben indult útjára a Pécsi Tudományegyetem Oktatásfejlesztési Alapja pályázatán elnyert támogatásnak és a Kari Hallgatói Önkormányzat támogatásának köszönhetően. A több mint egy éves próbaoktatási periódus lezárását követően a Medi Skills Lab most mind a Pécsi Tudományegyetem szervezeti egységei, mind az egyetem külső partnerei előtt megnyitja kapuit.

Szimulacios_Oktatasi_Koezpont_160301.jpg

A termekben az élethű bábuktól a laparoszkópiás műtéteket valósághűen visszaadó szimulátorokig minden megtalálható, ami ahhoz szükséges, hogy a medikusok biztonságos keretek közt szerezzék meg a gyógyításhoz fontos tapasztalatokat. A működés során a feladatok között szerepel a kötelező, elektív, fakultatív kurzusok megtartása, valamint a külső partnerek képzési igényeinek megvalósítása is. A labor eszköztára – melyben magas hűségű (high fidelity) szimulátorok, 3D-s technológiákat alkalmazó berendezések, innovatív demonstrációs eszközök találhatóak – teljes egészében megfelel a korszerű orvosképzés igényeinek.

..

..

Dunaújváros

  Megdőlt a rekord!

2014 08 29

Megdöntötték a 168 órás világrekordot városunkban. Az újraélesztési rekordkísérletben több százan vettek részt. Magánszemélyek mellett nagyobb vállalatok is segítettek a cél elérésében. Az esemény szombaton délután négy órakor zárul.

8481.jpg

A jövő ápolói

Már negyedik alkalommal szervezték meg az MSc ápoló hallgatók konferenciájukat az egészségügyi karon. A nyíregyházi oktatási intézményben népszerű a diplomás ápoló képzés, és sokan gondolják úgy, hogy mesterképzés keretében még több ismeretet szereznek.

A konferencia szünetében a résztvevők az oktatásban használt korszerű szemléltető eszközöket is megismerhettek, többek között egy olyan bábut, amely úgy viselkedik, mint egy valódi beteg: bármilyen tünetet szimulál, leesik a vérnyomása, fuldoklik, köhög, tüsszent, és igaz, hogy angolul, de még panaszkodik is.

asa.jpg

Új defibrillátorok a légimentőknek

Magyar Légimentő Nonprofit Kft. 4 db Zoll X Series típusú defibrillátort kap ajándékba. Az új, felszereltségében és súlyában a légimentők számára ideális készülékek 2014 április 1-jétől a budaörsi, sármelléki, miskolci és pécsi mentőhelikoptereken kerülnek használatba. A beszerzés a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., a Magyar Villamos Művek Zrt., valamint a ZOLL Medical Corporation és a Speeding Kft. támogatásával vált lehetővé - tudatta röviden az OMSZ közleménye.

11622_img_8891.jpg

11623_img_8908.jpg

  Budapest és Szeged után újabb szimulációs központ került átadásra a fővárosban. A Semmelweis egyetemet követően a Honvédkórházban is lehetőség lesz szimulációs gyakorlatra.

  .
  .
  TUN_7871be.jpg
  .

  Nagyon komoly eredménynek nevezte Hende Csaba a klinikai demonstrációs egységének átadását február 6-án, a Honvédkórházban tartott sajtótájékoztatón. A honvédelmi miniszter kiemelte: az intézmény nem csak a katonagyógyászatban, hanem az egész magyar egészségügy képzésében fontos szerepet vállalt.

  .

  TUN_8015be.jpg

  .

  A 240 négyzetméteres klinikai demonstrációs egység egy újonnan kialakított helyiségrendszer, benne minden szükséges orvosi és szimulációs eszközzel, oktatótermekkel, demonstrációs kórtermekkel, illetve az ezekhez csatlakozó vezérlőkkel, kiszolgálóhelyiségekkel. A „skill-labor” mostantól lehetővé teszi azt is, hogy olyan orvosokat és ápolókat képezzenek, akik – ha szükséges – a harctereken, a válságövezetekben, külföldi missziókban is meg tudják állni a helyüket. Ezzel együtt az egész magyar egészségügy szereplőinek képzésében fontos szerepet vállalnak – hangsúlyozta Hende Csaba. A miniszter emlékeztetett: Magyarországot a NATO-tagállamok között az egészségügyi ismeretek „tárházaként és lerakataként” tartják számon, és a szövetség egészségügyi kiválósági központja is Budapesten működik.

  További Szimulációs központok : Semmelweis Egyetem - Budapest

  SZTE-AOK - Szeged

  .

  3.jpg

  .

  1.jpg

  .

  A Speeding Kft. világszerte elismert, jó minőségű orvosi műszerek és egészségügyi oktatási eszközök magyarországi forgalmazásával és szervizével foglalkozik.

  Eszközeinket elsősorban az aneszteziológia és intenzív terápia, krónikus fájdalomcsillapítás és a sürgősségi betegellátás területeire ajánljuk.

  Oktatási eszközeink széles választéka az egyszerű modellektől a high-tech szimulátorig terjed, felöleli az egészségügyi oktatás teljes spektrumát az egészségneveléstől a közép- és felsőfokú egészségügyi oktatásig.
  A minket választó intézményekkel területi képviselőink biztosítják a személyes kapcsolatot.


  Megbízható minőség és szolgáltatás majdnem 20 éve.

  Ide kattintva tekintse meg Büszkeségeinket!

   Utolsó frissítés dátuma: 2015.03.01.